Min hjerte sak - Dyrene !

Det er utrolig mange i denne verden som har en sak som de kaller for sin hjerte sak. Noen brenner for, fattige barn\voksne,vold mot kvinner, gatevold, forebygging av kriminalitet, og ja ++++ Min hjerte sak er dyre misshandling, og dyretesting! Jeg kan virkelig ikke fatte og begripe at noen kan ønske et stakkars lite dyr noe vondt. Dyrene har ingen stemme rett, de kan ikke snakke, og si hva som plager dem, dem kan heller ikke forsvare seg på samme måte som oss. Og hvis et menneskene virkelig setter beinet ned, og VIRKELIG vill, så har det stakkars dyret absoluttingenting det skulle ha sagt, og absolutt ingenting og stille opp med. Og jeg føler på en måte at det er min plikt og ta dyrets parti, jeg som har vert så heldig og få en stemme rett.

 

 

 

Jeg vist og fortellt på bloggen at jeg har en katt, og jeg er UTROLIG glad i katten min ! Han får all den maten, og drikken han vill ha, han får kos,  tak over hodet, godt stell, og masse oppmerksomhet, og han blir lekt med. Jeg kunne så inderlig ønske at alle dyr hadde det slik. Men slik er det detsverre ikke. Det er MANGE dyr i denne verden som blir avlet opp for å bli testet, og forsket på, de blir rett og slett født for å bli pint!

 

 

 

(min katt)

Vet dere forresten at så si alt dere bruker blir teste på dyr? Vaskemidler, sminke, hudkremer, hårprodukter, deodoranter - osv. Og det er selvfølgelig ofte de store merkene som tester på dyr. Mange tror at det er veldig vanskelig å unngå dyretestede produkter, men faktisk så er det utrolig lett! Så lenge du vet hvilke merker som ikke er dyretestet så går dette helt fint. Derfor tenkte jeg først og fremst å skrive litt informasjon angående dyretesting. Jeg tror at grunnen til at mange fortsetter å bruke dyretestete produkter fordi de ikke vet mye om hvordan dyretesting er. Hvor grusomt det rett og slett er! men når du leser om det og prøver å sette deg inn i det så får du nok et helt annet syn på det. Det er dyreplageri! Og ikke bare i en mild grad. Her snakker vi ekstreme tilfeller. Brannskader blir påført på dyrene, de får etsende stoffer på seg, gift i maten sin osv. Det er umulig å tenke seg til hvordan mennesker kan klare å gjøre dette mot stakkarslige dyr. 

 

Dyr som ofte blir brukt til testing er kaniner, rotter, mus, hunder, marsvin og hamster. Disse dyrene lever hele livet sitt i små bur. Dette fører til at de ikke får oppført seg normalt og får forstyrret adferd. 


EKSEMPLER PÅ FORSTYRRET ADFERD ER
Stereotyp adferd - Dette vil si at dyrene gjør den samme bevegelsen om og om igjen. Denne bevegelsen har ofte ikke noe klart formål eller funksjon. Dyrene kan f.eks gå frem og tilbake i buret og hver gang de kommer til et hjørne kan de løfte høyre fot.

Selvdestruktig adferd -  Dette innebærer at dyrene f.eks gnager på egen kropp. Noen spiser også opp sine egne unger.

Apati - Her gir dyrene opp å kontrollere handlingene rundt seg. De mister interesse for alt og blir bare liggende. 

 

EKSEMPLER PÅ PROSEDYRER SOM BLIR UTFØRT PÅ DYRENE ER 
Sondrefôring - De blir ofte tvangsforet ved at de får et sonderør gjennom spiserøret. Dette kan de ofte få panikk av. De kan også få sår i halsen av sonden. Noen av dyrene får også denne i pusterøret siden det er lett å stikke feil. 

Blodprøvetaking - Dyrene blir stukket med sprøyter som er altfor store for dem, siden sprøytene er tilpasset mennesker og ikke dyr. Dere kan vel tenke dere hvor vondt dette er? 

Håndtering -  Mange av dyrene er redde for mennesker fordi de forbinder all kontakt med mennesker med angst og frustrasjon. 

 

FORSKJELLIGE FORSØK SOM BLIR UTFØRT PÅ DYRENE. 

Øyetest - The Draize Eye Test.
Som dere sikkert skjønner innbærer dette en test som blir utført i øynene på dyret. Denne testen brukes for å fastslå irritasjonen av et stoff når det kommer i direkte kontakt med øyet. Dyret som oftest blir brukt i dette er kaniner siden de ikke har blunkerefleks. 

Kaninene blir spent fast, og har dermed ingen mulighet til å vri seg unna. Stoffer påføres i øyet på kaninen når den er i bevist og våken tilstand. Kaninen kan få endringer i øyet slik som rødhet, hevelse, blemmer og uklarheter. 
Kaninene får heller ikke noe form for smertestillende da dette kan forstyrre resultatet.

 

 

 

Dere kan jo tenke dere hvor vondt det er for oss når vi bare får litt balsam i øyet når vi dusjer.. Da gnikker og gnur vi som bare det i øynene våres. Men det blir jo litt vanskelig for en kaning og gjøre så veldig mye med det, og de må bare pine seg igjennom smertene.

 

Hudirritasjonstest 

Denne testen brukes for å undersøke giftigheten av substanser påført på huden. Her blir ofte kaniner eller marsvin brukt. 

Dyrene blir barbert på et område på ryggen. Deretter skaper de opp huden slik at det blir et åpent sår. Deretter påføres stoffet rett i såret. Stoffet kan være giftig og disse testene fører ofte til rødhet, hevelse, betennelse, hudsprekker og sår - og blemmedannelse av stoffet. 
Heller ikke her får dyrene smertestillende.

 

 

Dere kan vel tenke dere smerten dyrene føler når de har dette? Tenk bare når vi får et skrubbsår på kneet, det er jo vondt nok for oss. 

 

Giftighetstest 

Det er mange forskjellige giftighetsteser som blir utført på dyr. En av de går ut på å undersøke giftigheten av en dose substans på hele kroppen til dyrene. 

Denne testen blir ofte utført på rotter. Den går utpå at dyrene blir tvunget til å svelge eller inhalere stoffet. Noen ganger blir stoffet injisert i dem også. 

Her får heller ikke rottene smertestillende. De blir også sultet før testingen.

Rottene kan få forandringer i blodtrykker, vekttap, overflødig spyttproduksjon, skade på indre organer, ånderettsforstyrrelser, krampeanfall, skjelving, blødning fra øyne, nese eller anus, diaré og koma. I noen tilfeller dør de også. 

Alle rottene blir drept og obdusert når testen er avsluttet. 

 

 

 

Håper virkelig dere tok dere tid til å lese dette, og fra nå av tar avstand fra produkter som tester på dyr. Er det vits at dyrene lider for at DU skal føle deg vakker? Du trenger ikke å tviholde på favorittmaskaraen fra Max Faktor når det fins mange andre merker som ikke tester på dyr. 

 


Værsåsnill å hjelp dyrene. DU kan gjøre en forskjell. Omså bare du slutter å bruke disse produktene som blir dyretestet, så vil det gjøre en forskjell.

Saving ONE animal won't change the world, but it will change the world for that one animal.


Det er så mye som kan gjøres for dyrene. 

Bli medlem i NOAH - for dyrs rettigheter (link.) 

Skriv under mot dyretesting (gratis) HER.  

Bli medlem i dyrevernalliansen (link.) 

Gi et beløp for å hjelpe dyrene HER. 

 

Ønsker du mer informasjon kan du leser HER og HER

HER finner du lister over produkter som blir testet på dyr, og hvilke som ikke blir testet på dyr. 

 

Jeg kommer også til og skrive inlegg senere, om pels industrien.

 

(dette innlegget har jeg hentet fra en annen blogg + at jeg har omskrevet det litt, og skrevet mine egene ting) Bloogen jeg har hentet endel fra er: www.elisabethhw.blogg.no

 

 

XOXO - Cassie Nicole :-* <3<3

6 kommentarer

mylife

08.mar.2012 kl.22:38

Flott innlegg! Dyr og fattigdom er mine hjertesaker - men dyremisshandlig ligger nok på topp.

Skal ærlig innrømme at jeg er sløv til å kjekke om produktene jeg kjøper er testet på dyr, men blitt mye bedre enn jeg var.

cassieamadeusen

08.mar.2012 kl.22:49

mylife: Ja, jeg har heller egentlig ikke vært så flink til det, men nå skal jeg virkelig sette beina ned for og si det sånn! Nå skal jeg virkelig tenke når jeg kjøper meg ting!!
kjempefint innlegg, veldig bra skrevet! jeg hater de som mishandler dyrene, skjønner ikke hva som feiler folk når de gjør det!

Marthe By

09.mar.2012 kl.16:15

så ikke ut som at de dyrene hadde det så bra! stakkars..

cassieamadeusen

09.mar.2012 kl.16:17

Silje Mari: Awii Tusen takk <3 Nei det forstår virkelig ikke jeg heller !

cassieamadeusen

09.mar.2012 kl.16:17

Marthe By: Nei jeg vet :-(

Skriv en ny kommentar

cassieamadeusen

cassieamadeusen

18, Molde

href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=291849&mid=44156&f=true" target="_blank">Cassieamadeusen

Kategorier

Arkiv

hits